Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dísz és szobanövények képes leírás - Növény.tlap.hu
részletek »

Dísz és szobanövények - Növény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noveny.tlap.hu » Dísz és szobanövények
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dísznövény fogalma

Dísznövény fogalma

Elsősorban díszítés céljára, és nem ipari célra vagy élelmiszernek termesztett növény. Dísznövény, dísznövények azok a növények, amelyeket leveleik vagy virágaik szépségéért, díszítésül termesztenek. Számuk sokszorosa a hasznukért termesztett növényeknek. Számos növényrendszertani egységbe tartozó növényt gyakorlatilag két nagy részre oszthatjuk: I. szabadföldi Dísznövény, II. üvegházi Dísznövény. Gyakorlatilag a Dísznövény csoportosítása: egyéves, kétéves, évelő Dísznövény, díszfák, díszcserjék. Szabadfödiek a nálunk őshonos vagy hasonló klímából idekerült és a nálunk meghonosított növények. Ebbe a csoportba tartoznak azok az egynyári, kétéves virágos növények, lágyszárú évelők és fás szárú növények (díszfák, díszcserjék), amelyeknek közös jellemzőjük, hogy klímánk alatt állandóan szabadban élnek és tenyésznek.

Dísznövények

Dísznövények

A honlap főbb témakörei: kerti tó tervezés, pázsit, gyepszőnyeg, kerti tavak képekben, sziklakert, örökzöld növények, vízinövények, tavi halak, szökőkút, rózsák, hagymások, szobanövények, florárium, pálmák, sövények, növény ismertető, gyümölcsfák, egy év a kertben, trópusi növények, egynyári növények és évelő növények.

Szobanövény

Szobanövény

A lakásbelsőnk hangulatát nagymértékben meghatározza a bútorzat, a falak színe, a világítás, a padló és az ügyesen beillesztett növényzet. A szobanövényeink meghálálják a szerető gondoskodást és egész évben szépítik,díszítik házunkat, lakásunkat. Ezen az oldalon megoldásokat talál arra, hogyan legyenek növényeink még ragyogóbbak. A szobanövények megválasztásánál sok tényezőt figyelembe kell vennünk a saját és a növényeink jóléte érdekében. Nem mindegy pl. a lakás levegőjének hőmérséklete, páratartalma, fényviszonyai. Mielőtt eldöntjük, hogy milyen fácskát, futót esetleg virágot vásároljunk, nézzük meg annak igényeit és hasonlítsuk össze a lakás adottságaival. Persze a leggondosabb választás mellett is előfordul majd, hogy valami nem válik be, megbetegszik, esetleg elkezd vetkőzni vagy nem sikerül virágzásra bírni. Ilyenkor azt jelzi a növény, hogy most nem érzi jól magát, figyelmeztet bennünket valamilyen gondra. Ezeknek a problémáknak a megoldásában nyújthatnak segítséget az olvasónak, az itt leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszok...

Növény magazin hírek
A megszokottnál sokkal több virág nyílt újévkor a Brit-szigeteken
A megszokottnál sokkal több virág... Az ilyenkor megszokott 20-30 féle virág helyett 368 virágfaj nyílt a Brit-szigeteken idén január elején, ahol 2014 a valaha feljegyzett legmelegebb év volt. A jelenséget rendkívülinek nevezte Tim Rich, a brit botanikai társaság tagja, és az újévi virágvadászat elindítója. "Ötven évvel ezelőtt az év elején 20 nyíló virágfajtát találtak. Az idei szám...
Főszezonja van a gyógynövények gyűjtésének Erdélyben
Főszezonja van a gyógynövények... A gyógynövénygyűjtés főszezonjában megélénkült az idegenforgalom Erdélyben,...
Indul a verseny Az év fája címért
Indul a verseny Az év fája címért Indul Magyarországon Az év fája vetélkedő, amelyre bárki jelölheti kedvenc...
Szobanövények ápolása és bemutatása

Szobanövények ápolása és bemutatása

Az odalon az ismertebb szobanövényeket mutatják be. Néhány téma a blogból: amarillisz, azélea, begónia, ciklámen, cserepes virágok, ernyős liliom, fukszia, gardénia, gloxínia, kakkukszegfű, kötörőfű, orchideák és viaszvirág.

Tuti menü