Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dísz és szobanövények képes leírás - Növény.tlap.hu
részletek »

Dísz és szobanövények - Növény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: noveny.tlap.hu » Dísz és szobanövények
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dísznövény fogalma

Dísznövény fogalma

Elsősorban díszítés céljára, és nem ipari célra vagy élelmiszernek termesztett növény. Dísznövény, dísznövények azok a növények, amelyeket leveleik vagy virágaik szépségéért, díszítésül termesztenek. Számuk sokszorosa a hasznukért termesztett növényeknek. Számos növényrendszertani egységbe tartozó növényt gyakorlatilag két nagy részre oszthatjuk: I. szabadföldi Dísznövény, II. üvegházi Dísznövény. Gyakorlatilag a Dísznövény csoportosítása: egyéves, kétéves, évelő Dísznövény, díszfák, díszcserjék. Szabadfödiek a nálunk őshonos vagy hasonló klímából idekerült és a nálunk meghonosított növények. Ebbe a csoportba tartoznak azok az egynyári, kétéves virágos növények, lágyszárú évelők és fás szárú növények (díszfák, díszcserjék), amelyeknek közös jellemzőjük, hogy klímánk alatt állandóan szabadban élnek és tenyésznek.

Dísznövények

Dísznövények

A honlap főbb témakörei: kerti tó tervezés, pázsit, gyepszőnyeg, kerti tavak képekben, sziklakert, örökzöld növények, vízinövények, tavi halak, szökőkút, rózsák, hagymások, szobanövények, florárium, pálmák, sövények, növény ismertető, gyümölcsfák, egy év a kertben, trópusi növények, egynyári növények és évelő növények.

Szobanövény

Szobanövény

A lakásbelsőnk hangulatát nagymértékben meghatározza a bútorzat, a falak színe, a világítás, a padló és az ügyesen beillesztett növényzet. A szobanövényeink meghálálják a szerető gondoskodást és egész évben szépítik,díszítik házunkat, lakásunkat. Ezen az oldalon megoldásokat talál arra, hogyan legyenek növényeink még ragyogóbbak. A szobanövények megválasztásánál sok tényezőt figyelembe kell vennünk a saját és a növényeink jóléte érdekében. Nem mindegy pl. a lakás levegőjének hőmérséklete, páratartalma, fényviszonyai. Mielőtt eldöntjük, hogy milyen fácskát, futót esetleg virágot vásároljunk, nézzük meg annak igényeit és hasonlítsuk össze a lakás adottságaival. Persze a leggondosabb választás mellett is előfordul majd, hogy valami nem válik be, megbetegszik, esetleg elkezd vetkőzni vagy nem sikerül virágzásra bírni. Ilyenkor azt jelzi a növény, hogy most nem érzi jól magát, figyelmeztet bennünket valamilyen gondra. Ezeknek a problémáknak a megoldásában nyújthatnak segítséget az olvasónak, az itt leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszok...

Növény magazin hírek
Alig bomlanak le a Csernobil környéki elhalt fák és növények
Alig bomlanak le a Csernobil környéki... Alig bomlanak le a Csernobil környéki elhalt fák és növények - állapította meg egy amerikai kutatócsoport. A majdnem három évtized alatt felhalmozódott, épségben maradt erdei avar mennyisége azért aggasztó, mert katasztrofális méretű erdőtűz keletkezhet belőle, amelynek füstje a sugárszennyezést terjesztheti. Az ukrajnai atomerőműben 1986-ban történt robbanás a...
Az év európai fája - Második lett a gödöllői vén vackor
Az év európai fája - Második lett a... Az év európai fája versenyben 37 ezer szavazattal második lett a gödöllői vén...
MTA: az akác teljes kiirtása az országból nem kívánatos és nem is lehetséges
MTA: az akác teljes kiirtása az... Vitathatatlan gazdasági jelentősége mellett az akác a Kárpát-medence őshonos...
Szobanövények ápolása és bemutatása

Szobanövények ápolása és bemutatása

Az odalon az ismertebb szobanövényeket mutatják be. Néhány téma a blogból: amarillisz, azélea, begónia, ciklámen, cserepes virágok, ernyős liliom, fukszia, gardénia, gloxínia, kakkukszegfű, kötörőfű, orchideák és viaszvirág.

Tuti menü